Fisher F2-false signals, no signals...
Welcome guest, is this your first visit?
Member
Discoveries
 
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    us
    Jun 2007
    Coventry, CT
    Fisher F2
    127
    1 times

    Fisher F2-false signals, no signals...

    Bought it not even two days ago...first detector, so maybe its just me...

    I went out and found a quarter in a field after a few false signals...

    It rained before hand..poured...but then stopped and was sunny...I let the ground dry for an hour or so...

    I went to a beach tonight and got nothing but false signals...nothing above 3"...but I dug them all anyways...
    The sand was wet...so I'm not sure if it was that..

    I even buried a nickel 2.5" down...I knew where it was, and I ran the detector over it for 10 minutes...NO signal...
    I then reached in the sand and pulled it out with my hand...thats how dead on I was with using the detector right over the area...

    Does it sound broken to you? or like it needs something or is it just the wet conditions...
    I hope its not the wet conditions...it rains all the time around here...

    Thank you anyone who can help me.

  2. #2
    TreasurdiggrNY

    Re: Fisher F2-false signals, no signals...

    I have an F2, the only time I get falsing is when the sensitivity is set too high. This will be even worse at the beach, do you remember where you had it set at?
    Glenn

  3. #3
    us
    Jun 2008
    Central Florida
    Vantage AD-14, Tesoro Sand Shark
    145

    Re: Fisher F2-false signals, no signals...

    A lot of detectors have issues with wet salty sand, unless they were specifically built to deal with that. Even then, only believe that they do it well after the MD community tries them out and verifies they actually do as they claim.
    No matter where you go, there you are!

  4. #4
    us
    Jan 2010
    Knoxvegas, TN
    Whites DFX, Fisher F2
    100
    22 times
    All Types Of Treasure Hunting

    Re: Fisher F2-false signals, no signals...

    I have a similar issue.
    Without the coil plugged in, I receive a signal. When I swing the detector, with coil unplugged, I get a signal. Is this normal?

 

 

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

f2
,
fisher f2 drops signals
,

fisher f2 false signals

,
fisher f2 falsing
,
fisher f2 gold signals
,
fisher f2 no signal
,

fisher f2 signals

,

fisher f2 troubleshooting

,
fisher f2 will get signal out of ground but not in the whole
,
trouble shoot f2 metal dector
Click on a term to search for related topics.
Powered by vBadvanced CMPS v4.3.0